ЕТ „Painkiller“

Д-р Богдан Руйчев

0888 / 68 36 76

София, Младост 1, бл. 53, вх. 1

Бъдещето принадлежи на Третата медицина—тази, която обединява Съвременната Западна и Традиционната Източна медицина. Това обединение започна в Клиниките за лечение на болката.

Какво е добре да знаят 40 годишните българи?

След третият сеанс Т.П., активна дама която отново прохождаше след болки обяснявани от другите лекари ту с дисковата й херния, ту с артроза на коляното, преди да си тръгне ми каза:

Д-р Руйчев, сега разбрах какво е да ходя правилно и благодаря, че ме научихте на това! Но си дадох сметка, че съм започнала да се кривя от 40 годишна… Как съм подскачала на 20 не помня въобще, но сега съм на 60 и разбирам, че всяка моя крачка трябва да е правилна! Защото ако доживея 80 да мога да ходя въобще, а не да умирам в гипсово корито като баба ми!!! Не може ли всичко това да се учи по-рано?

Така Т.П. стана кръстница на тази рубрика, която вие драги читатели и системният администратор ще решавате как да се дооформя в бъдеще…

Какво е добре да знаят 40 годишните българи?

И така: Вие сте в тази велика възраст и за първи път усещате, че и Вашият живот май наистина не е безкраен! Не бързайте да изпадате в депресия или паника – същото е било и на 20, просто не сте му обръщали внимание… А щом е въпрос на внимание, не е ли по-добре да го обмислите? За какво вниманието да е ДА! и за какво НЕ!

Не забравяйте: НАЙ-ХУБАВАТА ВЪЗРАСТ В ЖИВОТА ВИНАГИ Е ТАЗИ НА КОЯТО СЪМ!

Около 40-те психолозите описват втора Криза на възрастта. Първата е през пуберитета, Третата е в Златната възраст. На езика на нашият сайт и холистичният подход към здравето “Криза на възраста” означава да се пренастроят контурите на душа и тяло един към друг, според настъпилите промени в тях. Досущ като настройката на радиоапарата към радиостанцията до чист тон… Аз не мога да давам съвети, това което пиша тук е разбъркано като шарена сол. Който иска може да си овкуси живота с него! И така:

  • Вие сте българи – някога отидете ей така в някое село. На гости, селски туризъм или към корените си. Въпросът е да погледате залез, гора или поле вместо телевизор. Да опитате чорба от кокошка, домат от корен, мляко от крава.И да хапнете толкова колкото сте се движили през деня. Покажете това и на децата си – така няма да има нужда от приказки за природосъобразен начин на живот… После все нещичко от това ще пренесете в ежедневието си.
  • Вие още нямате деца? Възможно е, днес децата често идват след 40-те. Спада либидото Ви или се чудите дали не насилвате половият си живот? Всичко това и още много влиза в една консултация наживо за “наместване на контурите”…
  • Огледайте хубаво подметките си. Ако едната е изтрита доста повече замислете се къде кривите в краченето? Колко време носите този чифт обувки? Година – две? А хрущялите на коляното, бедрото, междупрешлените дискове колко години ги “носите”? Ходите накриво и това износва само подметките, не и ставите?! Сигурно има какво да научите при преглед и консултация … – както казва Т.П.
  • Коремът Ви се раздува лесно, редувате запек и диария или уринирате по-често? И имате шум в ушите? Нито знаете дали е сериозно, нито личният лекар ще Ви даде толкова направления, нито Вие ще тръгнете да обикаляте по толкова специалисти. Можете да направите комбиниран едночасов преглед-интервю при нас. Разбира се, добре е да носите кръвни изследвания, стари епикризи, картони и пр. И да се запишете предварително по телефона!

Сигурно 40 годишните трябва да знаят още 100 неща, но те могат сами да попитат, напишат или предложат като Т.П.

Сподели

Коментари

Вашият коментар

Използвайте Textile за форматиране.

© ЕТ Painkiller Д-р Богдан Руйчев
Всички права запазени
BGtop.net