ЕТ „Painkiller“

Д-р Богдан Руйчев

0888 / 68 36 76

София, Младост 1, бл. 53, вх. 1

Бъдещето принадлежи на Третата медицина—тази, която обединява Съвременната Западна и Традиционната Източна медицина. Това обединение започна в Клиниките за лечение на болката.

Какво още лекуваме с Китайска Медицина?

Да, ние сме Клиника за Лечение на болката. Но въпроси като този на г-жа Д. Георгиева /виж коментарите след статията за алтернативната медицина ни накараха да отговорим по-подробно при кои други болести и състояния можем да бъдем полезни с познанията и практиката си. Най-общо казано метод от Китайската медицина може да се приложи като допълнително лечение при всяко заболяване. Не е излишно един хронично болен да се консултира при нас и срещу цената на обикновен лекарски преглед да получи индивидуален съвет как да постъпи. Но в редица състояния Конвенционалната медицина се оказа доста по-слабо ефективна. Тях е редно да ги кажем и подчертаем с кратък коментар от опита ни:

Oток на ръката след ампутация на гърдата – помощта ни тук е незаменима! Състоянието се оформя 3-6 месеца след операцията, но всеки случай е индивидуален. Консултирайте се още през първата година!

Акупунктура при ин витро – асистенция на забременяването – В САЩ това вече е хит, защото немци публикуваха нарастване честотата на забременяване от 26 на 43% при акупунктурно подпомагане на присаждането. Смея да твърдя, че ние прилагаме най-индивидуализираните схеми за процедури. Все пак, като анестезиолог в „Майчин дом“ 30 години, съм работил с най-добрите гинеколози…

Менструални и хормонални смущения, проблеми при зачеването – както каза наша „клиентка“ идваща вече за второ дете, ние тук „се зареждаме“ с този род лечение, за да можем да посрещаме после тежките болки! Най-свежата ни „украса“ са снимките на такива дечица…

Нощно напикаване – имаме добър опит и резултат към 75%.

Късогледство, смущения в ретината – имаме добри резултати като допълнително лечение.

Алергии, асма, колит – много подходящи за лечение, но изискват упорита цикличност на процедурите.

Неврози, стресови състояния, хронична умора – подкрепата ни е изключително полезна.

Зарастване на травми, кожни болести и рани, варикозни язви – незаменимо, но уви понякога продължително лечение.

Отказване от тютюнопушене – спасителна помощ за всеки твърдо решен!

И много други болестни състояния, които съдбата може да поднесе. За съжаление най-голямата бариера за успешно лечение  не е толкова необходимостта пациентът да плаща от джоба си , колкото липсата на сътрудничество у лекарите от „утвърдените специалности“ да работят в екип…

Сподели

Коментари

Здравейте, д-р Руйчев!
Интересува ме лекувате ли варикозни вени.
А високо кръвно ?
Благодаря Ви предварително!

Поздрави!

от И.Гочев
2.12.09

Г-н Гочев, както вече съм писал лекуването с Китайска Медицина е целокупно. Това значи, че ако дойдете за хемороиди например, ще се заинтересувам и от зрението Ви, както и обратното. Истината е, че за да се премахне един симптом, малко или много се променя целият индивид. Това силно важи за високото кръвно. Съгласно ТКМ има много видове хипертония и много подходи за лечението й, които се преценяват едва след общият преглед. Подразбирате, че не става дума за един единствен преглед и чудодейно хапче, а серия процедури до успех. Колкото до варикозните вени има методики, които ще Ви бъдат много полезни, особено ако сте близо до разязваване на кожата. С една дума: консултацията на място е напълно оправдана и с над 50% шанс да бъде полезна!

от Д-р Руйчев
4.12.09

Благодаря ти Господи и благослови да го изнеса до края! 18 години се борих да зачена, а тук и сега след една “асистенция” съм в третия месец… За първи път! Едва ли си го представяте!..

от Мери
10.12.09

Здравейте д-р Руйчев.Интересува ме за лечение на нощно напикаване на сина ми,който е на 8 год.трябва ли дълго да останем в София.Ние сме от Русе.Нощното напикаване е от 3год.възраст на детето ми.Предполагам е наследствено,защото го е имал и съпруга ми и брат ми.Много съм притеснена за сина ми,понеже вече осъзнава всичко и това много го измъчва.Не сме правили никакви изследвания,защото личната лекарка на сина ми смята ,че нямало нужда ‘щял да го израсте’.Водихме го при добър педиатър в Русе,който каза същото.От два месеца му давам птиче просо -по 8 гранули вечер и има ефект.Напикава се само,когато настине.
Благодаря Ви предварително!

от вили
17.03.10

Здравейте, Вили! Разбирам положението Ви. За да помогна на детето трябва да сте 4 дни в София. През това време ще направим един преглед с голям разговор с “пациента”, в който той ще изрази лично мнение и дори може да Ви изненада. Донесете изследвания и описания на заболявания или епикризи, ако има такива. От изследванията е по-важно да се види ако има рентгенова снимка на поясният дял на гръбнака. Възможно е /без да е фатално!/ да има незатворен прешлен там. Две седмици по-късно трябва да минете само за 1 час, за да му поставим зрънца или микроигли в ушните миди за 20 дни. Трябва обаче да се обадите на телефона /от контакти/ за да запишете часове. Успех и спокойно!

от Д-р Руйчев
26.03.10

На 6 април в 6.33ч се роди сина ни Богдан! 47/2350
Всяко съвпадение с малкото име на д-р Руйчев не е случайно…

от Kristina
9.04.10

Кристина, честито! И много се радвам за вас! Случи ли сте с име!(:

от Д-р Руйчев
20.04.10

Здравейте, д-р Руйчев преди около месец получих болки в кръста и след няколко дни и в левия крак.Направих скенер който установи дискова херния на L5 S1.Направих среща с неврохирург който веднага поиска да прави операция,но аз засега се въздържам от такава.Може ли да дадете някакъв съвет ,може ли да помогнете.

от димитър димитров
30.04.10

Г-н Димитров, за казване имам много малко… Ако нямате тежки парези и изпускане по нужда можете да опитате лечение при нас. Това ще отнеме седмица. В случай, че се подобрите за какво ще Ви е операция? Съветвам Ви да запишете час сега, за да започнем веднага след Гергьовските празници. Успех във всички случаи!

от Д-р Руйчев
3.05.10

Здравейте д-р Руйчев. Интересуваме лекувате ли ВАСКУЛИТИ и съответно артрити .
Благодаря

от Стела Павлова
6.07.10

Здравейте Стела, така както описвате вероятно става дума за автоимунно заболяване според Конвенционалната Западна медицина. В Източната медицина, както може би знаете, симптомите се групират по друг начин и се тълкуват според други правила. Затова най-добре да прегледам болният и да преценя може ли нещо “китайско” да се приложи при този индивидуален случай и с какъв процент шанс за успех. Инак Вие ще ме питате на латински, аз ще Ви отговарям на китайски, а може би се касае за нещо съвсем друго. Елате и ще се разберем!

от Д-р Руйчев
6.07.10

ЗДРАВЕЙТЕ, получих херния на ТН1-ТН2, разбрах, че това се случва изключителни рядко. Въпросът ми дали ще можете да ми премахнете болката, помагат отчасти само кортизонови препарати а те са много вредни, но за съжаление не мога без тях.

от Лариса Панчева
1.09.10

Обадете се по-бързо на телефоните! За нашето лечение нивото не е от принципна важност, стига да не е нещо друго обаче. Носете снимки и изследвания каквито имате. И дано не сте дълго на старото лечение! Чакам Ви, успех!

от Д-р Руйчев
1.09.10

Д-р Руйчев,
при нервен стомах, изразяващ се с болки в червата и често ходене до тоалетна, можете ли да помогнете?

от Емилия
12.10.10

Какво знаете за психосоматичните заболявания, Емилия? Доскоро у нас им викаха “неврози”. “Психосоматични” е по-добре, защото подсказва, че душа и тяло са извор и обект на страдание. Като вземете предвид заявеният от нас принцип “3 в 1” при диагностика и лечение, предполага се, че мястото ни е подходящо за такъв случай. НО! – трябва страдащият да е наясно, че той ще се лекува, а ние ще му помагаме с каквото е необходимо и го можем. Т.е. да декларира убеденост, а не да чака убеждение от нас. Освен това резултатът няма да стане за 4 дни, както при други случаи! Ако разбира и приема това, добре дошъл!

от Д-р Руйчев
12.10.10

Здравейте Д-р Руйчев,

Случайно попаднах на един форум, където се спомена името Ви и то придружено с доста благодарности! Аз съм на 22 и през април след много изследвания и месец по болници се стигна до извода, че имам дискова херния на S1 и L5. Ходих на толкова различни чекръкчии, иглотерапевти и масажисти ( вкл. и Сайонджи), че вече не им знам броя. Искам да Ви попитам колко време (горе-долу) продължава курсът на лечение при Вас и кога трябва да си запазя час?
Благодаря Ви предварително,

Поздрави!

от Мария
16.11.10

Мария, тук навсякъде пише, че за 4 сеанса – 1-2 седмици става ясно дали състоянието Ви се подобрява. Прочетете най-често задаваните въпроси в сайта и ще видите условията. После можете да се обадите на стационарният телефон и да се запишете, когато сте изучила информацията това става по-лесно и бързо. Успех!

от Д-р Руйчев
17.11.10

Здравейте Д-р Руйчев,

Интересува ме лекувате ли Алопеция ареата?

Поздрави!

от Георгиева
22.11.10

Г-жо Георгиева, не знам дали с Вас не говорихме и по телефона, така че извинете ако се повторя! Алопеция ареата лекуваме с по-продължителен курс като психосоматично заболяване. Резултатите са малко по-слаби – 50-60% успех. Много зависи от индивидуалната ситуация и упоритоста на лечението.

от Д-р Руйчев
6.12.10

Здравейте Д-р Руйчев,
Вече трета седмица лежа в къщи с болен кръст и почти нищо не се е променило. Аз съм счетоводител. Преди 6,7 години за първи път получих болки в кръста. Ходих при приятелка в ИСУЛ. Направиха ми рентгенова снимка, на която нищо не се виждаше. Лекарят ми каза, че най-вероятно е начална форма на дископатия, направи ми инжекция с лекарство на мястото на болката и ме прати в къщи. Размина ми след около седмица. Оттогава периодично имам болки във врата, гърба и кръста. Преди три години си правих озонова терапия за болки в гърба- толкова ме болеше, че вече не знаех, какво и къде да правя. Обичайно ходя при личната си лекарка, която ме праща на физиотерапия. След физиотерапията нещата се пооправят и така до този път. Боли ме кръста някъде от края на януари, но не от рязко движение – бях излизала по работа и походих пеша /беше топъл ден/. Тогава ходех и по 1,2 пъти седмично на фитбол. Може би и това засили проблема. Бях на физиотерапия в поликлиниката от 14 до 27 февруари- правиха ми процедури с ток и с магнити. По време на процедурите болката в кръста се усили и тръгна леко надолу в ляво. Очаквах, че след тях ще отшуми, но тя само намаля /но не винаги, само понякога/. Аз имам и лекар хомеопат. Бях и при нея, тя ми изписа коктейл от хомеопатични лекарства, които облекчават положението временно и донякъде. Всъщност, за тези години, аз нямам поставена диагноза и ме лекуват от болки в гръбначния стълб, с неясен, предполагаем произход. Бих искала да Ви попитам, дали има някакъв начин и някаква надежда да ми помогнете, за да спре да ме боли. Болката не е остра, но е почти постоянна и ту се засилва, ту намалява.
Благодаря Ви предварително за времето, което ще отделите, за да прочетет дългото ми писмо.
Поздрави,
Елена

от Елена
3.03.11

Г-жо, отговорих на адреса Ви, но той не работи. Ето отговорът ми:а съжаление трябва да ви уведомим, че съобщението,
прикрепено по-долу, не може да бъде доставено
до един или повече получатели.

Следва съобщението за грешка с причината, поради която писмото
не е доставено.

<elenanr@mail.bg>: host mx-balancer.mail.bg[193.201.172.113] said: 550 5.1.1
<elenanr@mail.bg>: Recipient address rejected: User unknown (in reply to
RCPT TO command)

—— Прикрепено писмо ——

Подател: Богдан Руйчев <painsvanna@abv.bg>
До: elenanr@mail.bg
Относно:
Дата: Събота, 2011, Март 5 14:20:51 EET

Здравейте, Елена! Най-вероятно имате дискова болест – степента на увреда на диска е променлива величина дори и на ЯМР. Не мога да добавя нищо повече от написаното в сайта и форума от мен, освен че би трябвало да дойдете на преглед и лечение. Това е шансът и той е над 66%. След мен обаче физиотерапията – токове и магнити не са препоръчителни, а стават рискови, така че изберете сама. Изчетете най-често задаваните въпроси и когато желаете се обадете да запишете час за прием. Успех Ви желая! Д-р Руйчев

от Д-р Руйчев
5.03.11

Zdr,D-r Rui4ev.

Lekuvate li insulti? a mojete li da se spravite s patsient popadnal v koma?

от Lili
6.03.11

Скъпа Лили, въпросът Ви и проблемите зад него ме карат да кажа нещо известно само в тесен кръг мои близки и познати. Имам няколко много добри резултата с инсулти от първите часове и дни. Мой личен приятел бе първият. Имам и пациенти с месеци и години от събитието – резултатът спада с времето. Вижте http://bolka.bg/bg/about/prva-v-blgariya-istoriya-na-klinikata
Ако за нещо ме боли, че от три години не сме в болницата, то е заради пресните травматични коми. Имахме два-три чудесни, многообещаващи резултата в реанимацията. Другите двама колеги-участници,по свои причини също напуснаха след мен и сега са по света. Тази дейност изисква да съм в сградата на болницата! Или най-малкото иска отзивчив и сътрудничещ екип в отделението, където е болният. Като прибавим и часовете “ръчен труд” ден след ден, конюнктурата става толкова сложна колкото и проблема! Убеден съм в две неща: решаващо е ранното начало на лечението – едно! И второ – по нашият път бяхме близко до най-авангардните образци в САЩ и Израел. Но в острата фаза на комата – веднага!! Месеци и години по-късно, при будна кома вече, е много по-скъпо за много по-малък резултат. А всеки случай е толкова индивидуален, че не може да се предскаже.Трябва да се опитва! Ако в тази конюнктура мога да направя нещо – готов съм.

от Д-р Руйчев
6.03.11

Здравейте Д-р Руйчев,
От две години майка ми започна да изпитва силен паничиски страх от возене в автобус, асансьор и влак.На зъболекарски стол припада.Има периоди в които изпитва силно главоболие.Губи равновесие и не може да стане от леглото.След известно време отшумява главоболието.След прегледи, се установи че има проблеми с шипове на врата.Когато бях малка си спомням че имаше период в който се налагаше да слизаме от автобуса когато се качват повече хора, защото казваше че не и достига въздух. А сега изобщо не се качва.Ходи на психиатър, но и след проведеното лечение и дадените надежди нямаше никакъв резултат.За шиповете, ходи на невролог, лекува се, ходи и на нагревки, но главоболието не е изчезнало.Главоболието винаги го е имало.Майка ми е отчаяна.Не знае към какъв доктор да се обърне, за да и помогне.Вие можете ли да и помогнете.Благодаря ви предварително.

от Невена
7.06.11

Невена, възможно е при майка Ви да няма въобще телесно страдание, а всичко да е една депресия. Около 10% от хората с хронични болки дори не подозират, че са телесно здрави и не го възприемат! От друга страна ако има някакъв соматичен болков синдром от който психясва, човек се нуждае точно от холистичен преглед и подход на лечение. Не става никак лесно, но това е може би едничкият му шанс. С други думи всичко зависи от майка Ви: ако ТЯ иска, ТЯ ДА СЕ ОБАДИ по телефона и не да чака да я убеждават да се лекува, а ТЯ да ни убеди, че иска да се пребори, но й трябва помощ за което!

от Д-р Руйчев
8.06.11

Здравейте д-р РУЙЧЕВ!

Пише Ви една почитателка на “нестандартната медицина”. Няколко пъти се е налагало да прибягвам до иглотерапия за отстраняване на болкови проблеми. По този начин докарах 57 години, но сега отново ми се налага да потърся този път Вашата помощ. Предполагам, че “особенната възраст” на която съм ми създава проблем с усвояването на калция и последният преглед, който направих и смятам да Ви изпратя говори за това. Аз отидох по повод сменящи се болки в различни части на тялото и една скованост сутрин и изобщо след застояване на работното място /такава ми е работата/. Искам да доведа и моята внучка която е на 10 год. и не винаги но се начурква. Преди 3 години правихме 10 процедури при д-р Нин но успеха бе временен.
МОЛЯ да ми отговорите възможно ли е това да стане след 15 август и ориентировъчно с какви финансии следва да разполагам.

С УВАЖЕНИЕ: Н. Стоянова

п. п. изпращам ВИ скенера!

от Николинка Стоянова
26.07.11

Г-жо, писах личен отговор на адреса Ви, защото повдигнатите въпроси за китаеца, остеопорозата и детето имат отговори на много места в сайта!

от Д-р Руйчев
26.07.11

Здравейте д-р Руйчев,

Синът ми на 14 г. през м. май 2011г. получи инсулт с тромбоза на а.церебри медия син в ляво фронтално, темпорално и окципитиално корово.Имаше и часична пареза в дясно.Кръвните му изследвания при проф.Кременски показват повишен риск от тромбоза. В момента е на Агапурин, Тромбекс и Ноотропил.Възстановява се сравнително бързо,но получава главобол на различни места в главата.Имам чувството,че очите са му много чувствителни и това може да е също причина. Водих го на ирисова диагностика и му казаха,че ирисът му е много тъмен и непрозрачен. Много съм притеснена да не пропускам нещо и да не закъснявам с мерки по напълното му оздравявяне , а и установяване на истинските причини. Можете ли да ни помогнете в нашия случай.
Благодаря .

от veleva
4.10.11

Г-жо, по принцип при пресни инсулти – случаят е относително такъв – имаме добри резултати. Но тук нещо ми напомня рядко вродено заболяване като основа. Хубаво е да звъннете по телефоните на контакти и да потърсим в графика час за консултация.

от Д-р Руйчев
4.10.11

Уважаеми Д-р Руйчев,
лекувате ли хронично безсъние?
Надявам се, че това състояние може да се повлияе
от акупунктура, защото при мен се прояви
от шестия месец на бременността и продължава
вече осем месеца.

Ще очаквам Вашия отговор.
Сърдечно благодаря!

от albena
6.10.11

Драга Албена, хроничното безсъние се повлиява добре, но не само с 3 сеанса за седмица, а може би 5 за лунарен месец . При Вас обаче окончателният отговор ще се очертае след преглед и анализ – кърмите ли, върнал ли се е цикълът Ви и др., т.е. определено е свързано с ендокринни пренагласи. Добре ще е да прегледате “често задавани въпроси” и да дойдете на преглед. Бъдете здрава!

от Д-р Руйчев
7.10.11

Здравейте доктор Руйчев! Искам да Ви попитам за вашето мнение и благодаря предварително за отговора.Получих преди време при вдигане на тежест силно парене по гръбначния стълб съпроводено при по рязко движение с остра болка.Веднага направих снимка (тогава живеех в Израел) и откриха леки промени между 3-4 прешлен,лекуваха ме с рехабилитационно с магнитно облъчване.Явно нямам дискова херния но оттогава при по продължителен сън може би се отпускат мускулите и ставам с болки и схванатост,с една дума старая се да спя по 4 часа да избегна това състояние.Травмата е преди 8 години може ли да помогнете?

от Павел Грасия
2.11.11

Здравейте д-р Руйчев.След няколко годишни непоносими болки в областта на кръста,реших и с много предубеждения се оперирах от дискова херния в болница Иван Рилски,но за съжаление болките продължават и вече съм с документи за ТЕЛК за определяне на степен на инвалидност(неработоспособност).Болките са непоносими не само в кръста,но и в левия крак,особено сутрин.Заради силните болки,а и заради залежаването,качих и доста килограмите,от които имам и гонартроза на двете колене и коксартроза на лява тазобедрена става. Моля Ви за вашето компетентно мнение и адекватна намеса!Не издържам вече.Моля Ви,ПОМОГНЕТЕ МИ!!!

от Angel
16.07.13

Ангеле, какво мога да направя за Вас по интернет? Мога да се моля да не сте на опиати, защото тогава проблемите Ви стават много повече. Мога обаче да Ви прегледам на място и внимателно да преценим какво и как да опитаме да Ви помогна. Всеки човек е с шанса си, Вие защо отказвате да мобилизирате своя?! Изчете внимателно правилата, програмата, усилията и резултатите в сайта и форума и решете да се запишете ли или не поне за преглед. Ако не виждам начин да Ви помогна бъдете сигурен, че няма да прахосваме времето си!

от Д-р Руйчев
17.07.13

Здравейте д-р Руйчев, аз съм на 27г. И от дете имам клъстерно главоболие . Живея в германия и облекчавам болката само със кислород но и то не помагат понякога. Има ли лечение на клъстерното главоболие?
Поздрави

от Джанер
6.08.23

Здравейте! Няма тайно лекарство за лечение на синдрома, който е подобен при различни хора. Лекува се пациента, а не болестта! Прочетете какво е главното в лечението при нас – ПРОЦЕДУРИ и обучение. И ако минете през София някога, запишете си предварително прием за да Ви срещна и видя цялата документация+историята Ви. Уви, по мейла не става!

от Д-р Руйчев
7.08.23

Вашият коментар

Използвайте Textile за форматиране.

© ЕТ Painkiller Д-р Богдан Руйчев
Всички права запазени
BGtop.net