ЕТ „Painkiller“

Д-р Богдан Руйчев

0888 / 68 36 76

София, Младост 1, бл. 53, вх. 1

Бъдещето принадлежи на Третата медицина—тази, която обединява Съвременната Западна и Традиционната Източна медицина. Това обединение започна в Клиниките за лечение на болката.

Едно е медицина, а друго е здравеопазване

Каква е връзката между медицина, здравеопазване и Бил Гейтс? Отговорът е: един буркан комари. Бил Гейтс и съпругата му са основатели на най-голямата благотворителна фондация в света. Тя е посветена на борбата с маларията. За да предизвика вниманието на журналистите по въпроса, на една многолюдна пресконференция Бил Гейтс извадил буркан пълен с комари и ги пуснал. Естествено в залата настъпила паника, а той обяснил по микрофона, че комарите са истински и хапят, но не са заразени. За разлика от онези в Африка, където маларията е убила повече хора отколкото всички войни през цялата човешка история. Такива били фактите… За жителите на цивилизованият свят те звучат далечно, абстрактно и дори съмнително – нали медицината се пребори с маларията?

Медицината – може би. Но не и здравеопазването в Африка. И не защото африканците са тъпи и не искат да приложат тази медицина. /Май стана ясно, че медицината е знанието, умението, откритието, науката за болестите и здравето на човека, а здравеопазването е организацията и начина на приложението й в дадена страна или регион за дадено време/. Иначе казано ПОЛИТИКАТА, която употребява тази медицина . Африканците със сигурност искат да се приложи всичко известно на медицината, за да се махне този бич Божи от живота им. Парите със сигурност не им стигат, но и това е само част от проблема. Проблем, който даже за да се дефинира правилно беше необходимо с него да се заеме умен, независим, енергичен и достатъчно богат човек като Бил Гейтс. И въпреки това е много трудно да се предскаже как ще завърши тази битка, защото проблемът непрекъснато поднася изненади. Например: логично са хвърляни колосални средства за откриване и купуване на нови и все по-мощни лекарства за лечение на маларията. Но пък се разчу, че десетилетия никой не е направил нищо да осигури на тези хора най-простото – мрежи против комари! Възниква въпросът случайно ли е това? Или е така защото мрежата е несравнимо по-евтина от лекарствата? Освен това тя се използува несравнимо по-дълго, дори би могло да се вземе веднъж в живота, докато лекарствата се вземат всеки ден?! Очевидно здравеопазването е политика, която разбърква медицина И огромни пари В ИМЕТО на здравето и живота на хората… При това в глобалният свят, политиката е глобална ! Населението обаче винаги си е местно. То не прави политиката. То отнася резултатите й. Къде са лекарите в тази дилема: при НАУКАТА си или при ПОЛИТИКАТА? На този въпрос съсловието във всяка страна отговаря малко или много различно. В България то сякаш не чу въпроса. Или не го разбра. Мнозина лекари се юрнаха да правят политика, което у нас значи пари. Кой по-добре, кой не толкова. Но дали няКОЙ в тази среда се напъва да прави медицина?.. Оглушени сме от публични глупости и едва ли някой ще се зачете в тази статия на сайта, но ако има такъв, то нека знае: ТИ, ЧИТАТЕЛЮ, СИ ПОСТРАДАЮЩ ОТ НАШЕНСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ТОЧНО КОЛКОТО МЕН, ЛЕКАРЯТ! Властите у нас ни изпързаляха заедно. Лекарите вече не лекуват. Те “работят” клинични пътеки. Бог да прости медицината ни! Жалко, че съм я обичал…

Сподели

Коментари

az iskam sashto da preporacham edna kniga na David Icke The Big Secret, v koiato se opisva svetovnata konspirazia za mnogo neshta no sashto za medecinta i zdraveopazvaneto. (ako veche ne ste ia procheli)

от boriana miladinova
4.09.09

Имаме и българска книга: http://www.yosif.net/bg/med/index1.htm

от Гост
22.04.10

Вашият коментар

Използвайте Textile за форматиране.

© ЕТ Painkiller Д-р Богдан Руйчев
Всички права запазени
BGtop.net