ЕТ „Painkiller“

Д-р Богдан Руйчев

0888 / 68 36 76

София, Младост 1, бл. 53, вх. 1

Бъдещето принадлежи на Третата медицина—тази, която обединява Съвременната Западна и Традиционната Източна медицина. Това обединение започна в Клиниките за лечение на болката.

КОВИД-иотска България

Кога разбираш тук, че това, което става, не е събитие в интернет, макар и изкривено от медиите?! Когато 3 дни човек от семейството ти не може да свали 38.5ºС, почти губи разум и с много комплексни усилия, това се овладява! Но още с дни няма апетит, чувство за вкус и т.н. Или когато си лекар и макар на последна линия разбереш, че твой познат е починал за 2 седмици! Защото знаеш, че нито хипертонията, нито пейсмейкърът, нито простатната операция, преди години, могат да поддържат сега неговата температура цели 5 дни. И накрая да умре от задух… А PCR-ът да пристигне със смъртния акт… Но тогава вече в София ще заболяват 1 000 души на ден.

Кога си омерзен от Здравната система?! Когато преди 35 години, пред шокова зала на „ПИРОГОВ“ са ти показвали как натискаш 1 червен бутон, с което се отварят 7-8 врати и в коридора тръгват толкова лекари от различни специалности. А в шоковата зала, под рентгенов тубус ги чакат 2 реаниматори, с 2 сестри край пациента. Тогава експериментът е бил как да се подготвят 6 „червени“ реанимобила, които да разделят столицата на толкова сектори, че да не остане инсулт, инфаркт или ударен на улицата – непокрит пострадал без интубация за 3 минути! За сравнение ти показват и „спешното“ на ИСУЛ, където /и за тогавашен срам!/ „спешните“ консултанти прииждаха от 3 сгради за около 15 минути… Шапки долу пред ПИРОГОВ, няма друга такава болница у нас!

От тогава до днес дистанцията се запази. Само Окръжната „Света Анна“ София я доближи! Светла му памет на доц. П. Тенчев!

„СПЕШИСТ“ това е начин на мислене, състояние на духа на лекаря. И когато разбереш, че сега в УДВОЕНА София, работят ЕДВАМ 15 /петнадесет/ линейки въобще, когато видиш в „ПАНОРАМА“ директорът на ПИРОГОВ да пита:“Някой сеща ли се, изобщо, че ние изнемогваме?! Седми месец! 70 позитивни, но болни сме приели само вчера!..“ Тогава се питаш къде са тия селски болници в София, които цял живот се наричаха ГРАДСКИ?! Кога са били „фронтови“ и по какво?! Донякъде Трета градска е била различна, добре. Но другите ЧЕТИРИ ГРАДСКИ СОФИЙСКИ БОЛНИЦИ сега къде са – извън София?! Къде са Правителствена, МВР и прословутата, велика ВМА?! С най-мощното инфекциозно отделение у нас! Колко граждани дневно влизат в тях, това секретно ли е?! Защо ВМА не се отчита публично – пред Щаба и телевизиите?! Къде е мощната Токуда?! Или наистина е хванала „ачика на бадема“ – печалби от НЗОК, отговорности пред града, обществото и страната – никакви?! И това не може да се промени?! Айде бе…

Кога разбираш, че 30 години лакоми случайници са управлявали Държавата?! Когато си спомниш как преди 15 години си питал: “Чакайте, какво става с инфекциите?! Как и защо закривате такива отделения?!“ И откриваш, че на случайниците хич и не им е пукало! Че за тях Националната сигурност е само нещо за продан или разсипия. Къде ти някой да се сети, че Контраразузнавач и лекар – Инфекционист са почти 1 към 1. Днес в София имало само 12 /ДВАНАДЕСЕТ/ инфекциониста. Не искам да знам техните колеги по Национална сигурност колко са! Но едва ли са толкова…
Кога разбираш, че пълната безпомощност, бедствието, което помита народа идва от върховете на Държавата?! Когато управляващите се скрият уплашени, да не би собствената им полиция да ги пребие с камъни! А последните месеци с шанс за защита, подготовка, планиране изчезват междувременно в тотална неспособност и некомпетентност…

Сине Ботйов, сине Кунчев – простете нас, недостойните за вашата саможертва! Казвам го само от себе си. Премиерите да мислят за СВОЕТО… Загиваме в срам и позор… Вече не могат и танковете да дойдат! И ниви не сееме вече… А Държавно?! – само крадем.

Сподели

Коментари

Вашият коментар

Използвайте Textile за форматиране.

© ЕТ Painkiller Д-р Богдан Руйчев
Всички права запазени
BGtop.net