ЕТ „Painkiller“

Д-р Богдан Руйчев

0888 / 68 36 76

София, Младост 1, бл. 53, вх. 1

Бъдещето принадлежи на Третата медицина—тази, която обединява Съвременната Западна и Традиционната Източна медицина. Това обединение започна в Клиниките за лечение на болката.

Неочаквана кореспонденция

Уважаем Д-р Богдан Руйчев,

много ме зарадва Вашия отговор и дори съм поласкана, че ми обърнахте внимание.

Лично аз разбрах за Вас от мои колеги преди години. Доста сте известен сред моя академичен кръг.

Абсолютно сте прав за австрийците, те наистина приемат новостите по-бързо и по-лесно от нас, българите.

Освен това подкрепям мнението Ви и за пренебрегването на Алтернативната медицина, тъй като, както Вие казвате, Фармацевтичната индустрия е по-доходносна.

Мнението на моите колеги е, че :

  1. Могат да се практикуват всички доказани алтернативни методи за лечение.
  2. Алтернативната медицина допринася повече от конвенционалната медицина при хроничните болести. И многократно се е доказвала в тази област.
  3. Те също Ви се възхищават и най-вече българите в Австрия Ви използват за пример , за това , че ние българите сме също на професионално ниво. ( Някои чужденци бяха първоначално доста изненадани, но и те признават Вашия професионализъм и академично ниво )

За жалост нямам възможността да се анагажирам с превода на писмото Ви. Но Ви гарантирам, че Вашата слава, както и Вашият сайт http://bolka.bg се предават от колега на колега и информацията за Вас достига до все повече хора от най-различни академични кръгове.
Вие сте повод за гордост на нас, българите в чужбина.

Силно се надявам да продължавате все така, в търсене на новото и да вдъхновявате все повече млади хора, като мен, и те да последват Вашия път.

Поздрави,
Сема Рефат

На 09 юни 2013, 20:14, Богдан Руйчев

Здравейте Сема, (или трябва да отговоря на фамилия:“Здравейте, Рефат!”)? ОК!

С удоволствие Ви отговарям:

1. Коматозни сътояния, особено пресни и специално ТРАВМАТИЧНИ се влияят изключително добре с лечение с Таоистка медицина. ТАО е пътят на това триединство разчитано от мен като физическо тяло/снага/, организъм /организация на тази материя/ и психика /личност, съзнание, воля ,емоции и пр./. Ако правилно Ви разбирам обаче, Вие ме питате за КОМА ДЕПАСЕ – и да Ви го напиша на френски нямам тази клавиатура с пунктуация. Лично аз съм имал 3-4 случая върнати от никъде и нищото и станали отново хора – може би с телесен или друг дефект, но ЦЕЛИ ХОРА. Работил съм и случай с вегетативна кома в контакт с опитна Американска акупунктуристка. БЕЗ НИКАКЪВ ЕФЕКТ. Като човек вярващ едновременно на теорията и практиката сега си обяснявам, че тук има изкуствена намеса на конвенционалната медицина и е запазен САМО ОРГАНИЗМА – т.е. храненето. Няма я нервната система командваща скелета /движението/, няма го и съзнанието/избиращо Пътят сиреч ТАО/. В природата такова нещо не може да вирее само! Няма животно на вегетативни системи… Това е растение…

2. В Източната медицина най-дълго се учи фармация – около 7 години. Източна Медицина в Китай се учи 6 год. Дотук с Таоизма! Конвенционалната медицина, т.е. възприетата от “Западната цивилизация” за правоимаща е Класическа, защото в този й вид се изучава в Университетите. Пак за 6 години. Плюс годините с практика за овладяване на специалност, разбира се. Лицензирането на Източните лечители на Запад, както и критериите за ценза им е абсолютна и съзнателна мъгла! Общо взето зависи от държава до държава, поради огромните финансови потоци чрез фармацевтична индустрия и от друга страна определянето права на лечителство. Дълги години, като човек имал десетилетия анестезиологичен стаж се чудех как университетското образование търпи да не изучава и подготвя сливането на двете Медицини? Ако и двете са верни все едно има 2 физиологии на Човека! Почвам да разбирам, че “Западното” общество се ръководи не от физиологиите, а от финансирането на Медицините… И тук е номерът как ще се оформи новият обществено-икономически сговор за ПРАВОИМАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕ. Повярвайте ми той предстои много скоро в САЩ и Англия – двете много ниско медико-социални системи. И знаете ли защо прекрасните здравеопазни Франция и Германия изостават? Именно защото при тях няма възможност за кешово лечение – всичко е добре решено социално! Без алтернативното, обаче. А където то е по-прогресивно? Да чакаме да го въведат чиновниците? Или кои експерти ще отворят очите на чиновниците?

3. Позволете да добавя и нещо от себе си. Аз клоня към седемдесетте. Пътят по който протече моето медицинско развитие /професионалното ми Тао!/ ми даде шанс да се запозная с доста страни, медицини и практики. Аз съм спокоен в своята нескромност когато се питам:“А какво ще стане с вижданията и знанията ми от днес,когато си отида? Ако в тях има бъдеще за оставащите?!” Имам може би няколко години, в които активно мога да работя, да чета лекции /на английски и руски/ по подобни свободно избираеми теми. Или да пиша книга. Ще ми се обаче да предоставя, да изпробвам разбиранията си пред по-широк и значим академичен кръг от Българският. Австрия ме е впечатлявала като страна работеща schmerz medizine и академично отворена за новости. Апропо имам пациент българин, живеещ там, неуспешно обработен там анестезиологично /с блок/ при лумбален радикулит, успешно решен при мене. Не е ли любопитно каква е разликата, според мен, също анестезиолог? В състояние съм да изготвя кратък курс лекции в университет или да направим пробно лечебно проучване в една клиника за болката.

Но уви – не мога да подготвям свои ученици! Нужни са няколко години обучение и практика – кой ще плаща всичко това? Кой ще храни учениците и мен, който съм изцяло на кешов пазар? И накрая кой ще признае лицензът им придобит при мен?! Уви! Това е положението. Надявам се да Ви отгорих на въпросите, Сема.

Интересно ми е – а Вие бихте ли превели това мое писмо на немски и бихте ли го показали на някого в академичния си кръг наоколо? Ще Ви бъда признателен ако ми отговорите или ме известите за реакциите!

С уважение.
Д-р Руйчев

Изпратено на: Неделя, 2013, Юни 9 07:57:36 EEST

Уважаем Д-р Богдан Руйчев,

преди всичко искам да кажа, че Ви се възхищавам изключително много, дори смея да кажа , че се вдъхновявам от Вашите знания и опит в алтернативната медицина и възнамерявам и аз да навляза в тази област, за която се знае много малко и за която в учебните заведения се казва много малко, което е престъпно.

Казвам се Сема Рефат, студентка по фармация в университета във Виена.

Имам няколко въпроса за алтернативната медицина и като най-авторитетна личност за мен , се обръщам към Вас.

Силно се надявам да намерите време за моя имейл и да задоволите моето любопитство.

  1. Може ли алтернативната медицина да се прилага при коматозни състояния, тъй като Вие твърдите , че се лекува “Цялото”, а не само “Тялото” . По-конкретно се интересувам от персистиращо вегатативно състояние, при което съзнанието липсва, сиреч това “Цяло” е разрушено. Ако отговорът е “ Да “, то кои?
  2. Фармацевтите могат ли да практикуват акупунктура и акупресура, или е задължително да съм завършила медицина ?

Знам, че в интернет пространството има доста информация, но на няколко пъти бях попаднала на такава, която не съвпадаше с Вашите изказвания. И бих искала да разбера от по-достоверен източник.

Моля да ме извините за липсата на знания и отговори.

С нетърпение чакам Вашия отговор. Благодаря за отделеното време.

Поздрави,
Сема Рефат

Сподели

Коментари

Вашият коментар

Използвайте Textile за форматиране.

© ЕТ Painkiller Д-р Богдан Руйчев
Всички права запазени
BGtop.net