ЕТ „Painkiller“

Д-р Богдан Руйчев

0888 / 68 36 76

София, Младост 1, бл. 53, вх. 1

Бъдещето принадлежи на Третата медицина—тази, която обединява Съвременната Западна и Традиционната Източна медицина. Това обединение започна в Клиниките за лечение на болката.

Патологични портрети

КАКВО Е ДА СЕ ЛЕКУВАЦЯЛОТО” У ЧОВЕКА?

Г-жа Х.Х. – 76години, 164см, 94кг. Гръмогласна.

Хиперактивна, но театрално увисва в ръцете на близките, които я въвеждат в кабинета. Идва за болки в гърба. Но май я болят краката. И най-лошото не смее да се изправи на коленете си – паднала у дома върху тях и “лежала три часа” докато някой я намери.

Интересно, как няма синки по коленете при падане с такова тегло?! Има рентгенови снимки на стари компресионни фрактури /сплесквания на прешлените от остеопороза/. Известна болница предлага веднага да оперира гръбнака. Иначе можела да се парализира или напикава. Или и двете. Оценката на оперативният и анестезиологичен риск обаче е много висока – прекаран инфаркт и белодробна емболия след друга операция. Прогнозата да се подобри качеството й на живот с тази операция е доста съмнителна. Тогава? Съгласно нашите правила тя трябва да се съгласи с Хартата на лекувания – тоест да се бори за физически контрол над тялото си и за емоционален баланс. Отговорът е театрално ДА. След което не се и опитва да се качи на манипулационната кушетка…

Най-накрая е легнала и сме сами. Коленете работят нормално за възраста, имат сила и нямат особени болки. Дори предизвикана се изправи сама и бавно закрачи – нещо което не можеше да направи с помоща на двама души… Разбира се, ако има пареза на гръбначните нерви това би било невъзможно! Час по късно пред дома си тя отново се свлича в ръцете на децата си. “Коленете не издържали”.

Жената има много сериозен проблем. Непреодолим! Само че житейски. Зет й ипотекирал жилището – нейното и на децата му. Съвсем скоро загинал и оставил неизплатими дългове…

Ситуация без изход. Свикнала да се справя и да командва Х.Х. се свлича. Психолозите казват – тялото вика за помощ, заради психиката. Представяте ли си я оперирана?

Сподели

Коментари

Вашият коментар

Използвайте Textile за форматиране.

© ЕТ Painkiller Д-р Богдан Руйчев
Всички права запазени
BGtop.net