ЕТ „Painkiller“

Д-р Богдан Руйчев

0888 / 68 36 76

София, Младост 1, бл. 53, вх. 1

Бъдещето принадлежи на Третата медицина—тази, която обединява Съвременната Западна и Традиционната Източна медицина. Това обединение започна в Клиниките за лечение на болката.

Тримата СОПРАНИ

Сопрано е женска гласова партия, естествено! Но в България, неизвестно защо така наричат чиновническото трио МЗ, НЗОК и БЛС. Ако въобще тази „тристранка” управлява Здравеопазването у нас! Може би това име идва от „со-ПРАНИ” – едновременно опрани, или заедно перат нещо… Други казват, че идвало от „СОПРИ Ани!” /Но „ху дъ фак ис Ани?!”/. Не искам да мисля че става дума за Министър АНгелов! Или предишният – АНаниев, който за няколко години така У-прави Здравеопазването, че сега отиде да У-правя финансовото бъдеще на страната като цяло. Най-вероятно, обаче, ги наричат СОПРАНИ, защото винаги в триото поне един пее своята партия фалшиво! И колкото и да е срамно за нас лекарите, винаги най-фалшив е бил БЛС… Така и не стана ясно какъв точно е този Съюз?! Съсловен?! Професионален?! Етичен?! Творчески?! Във всеки случай, най-малко трябва да е административен, какъвто де факто е…

Защо за последните 10 години той не взриви Обществото, че водената Здравна Политика в страната ни последователно прогонва медиците и това носи заплаха?!

Защо за същите години той не започна съдебно преследване срещу медии, които търсеха евтина, чалга популярност сред най-непросветените слоеве на обществото, позволявайки си оценки за „лекарски грешки” при случаи на сложен и трудно понятен медицински труд?!

Защо не инициира ефикасна Законодателна защита на всички медици, особено за тези от Спешната и неотложна помощ?! Защо десетилетие всеки можеше безнаказано да излее яда си върху хората в бяла престилка, щом излязат от закъснялата линейка?!

Защо този „Лекарски съюз” не показа на Обществото разликата между управленските и другите – професионални медицински недостатъци?!

С една дума: ЗАЩО този СЪЮЗ не беше експертната опозиция, която да поставя на място всички институции и медии при техните здравни простотии?!

Отговорът е прост! Защото тази административна институция няма за цел защитата и възвисяването на лекарското призвание като мисия. Ако Съюзът не е подкрепен с разпоредби, в този си вид няма и не може да има НИКАКВО влияние върху Здравният живот у нас. Нито личностно, нито корпоративно. За срам на цялото съсловие. Объркването на здравен месия със здравна кесия може би тръгна от върховете на БЛС, но се срещна с търговците в храма ни. А може би стана обратното?!

Днес, благодарение на Ковид 19 и социалните мрежи, българските медици от цял свят сами, спонтанно се събират тук, на тези страници, за колегиална взаимопощ и в подкрепа на народа ни, медиците тук и страната. Помня през пролетта колко информация, търсения, съвети и дори лечебни протоколи бяха разменени тук! Далеч преди СОПРАННОТО ТРИО въобще да се замисли, размърда, пък камо ли и да реши…

Колеги, нека Господ ви благослови и ви дари здраве! Защото вие, където и да сте по света, когато сте тук, сте истинският Съюз на лекарите в БЪЛГАРИЯ.

Сподели

Коментари

Вашият коментар

Използвайте Textile за форматиране.

© ЕТ Painkiller Д-р Богдан Руйчев
Всички права запазени
BGtop.net