ЕТ „Painkiller“

Д-р Богдан Руйчев

0888 / 68 36 76

София, Младост 1, бл. 53, вх. 1

Бъдещето принадлежи на Третата медицина—тази, която обединява Съвременната Западна и Традиционната Източна медицина. Това обединение започна в Клиниките за лечение на болката.

Тримата СОПРАНИ

Сопрано е женска гласова партия, естествено! Но в България, неизвестно защо така наричат чиновническото трио МЗ, НЗОК и БЛС. Ако въобще тази „тристранка” управлява Здравеопазването у нас! Може би това име идва от „со-ПРАНИ” – едновременно опрани, или заедно перат нещо…

Коментари

КОВИД-иотска България

Кога разбираш тук, че това, което става, не е събитие в интернет, макар и изкривено от медиите?! Когато 3 дни човек от семейството ти не може да свали 38.5ºС, почти губи разум и с много комплексни усилия, това се овладява! Но още с дни няма апетит, чувство за вкус и т.н. Или когато си лекар и макар на последна линия разбереш, че твой познат е починал за 2 седмици! Защото знаеш, че нито хипертонията, нито пейсмейкърът, нито простатната операция, преди години, могат да поддържат сега неговата температура цели 5 дни. И накрая да умре от задух… А PCR-ът да пристигне със смъртния акт… Но тогава вече в София ще заболяват 1 000 души на ден.

Коментари

Безсрамници, вий в друг свят заживяхте!

Това е далечна перефраза на „ПОКОЙНИЦИ, ВИЙ В ДРУГ ПОЛК ПРЕМИНАХТЕ!“, с която Дядо Вазов възпява героите от Сливница. Уви, днешното е анти-фраза, така както днешните събития у нас се правят от анти-герои… А именно – от УПРАВЛЯВАЩИТЕ! Днешните герои са нашите Медици, които за да защитят народа си, неволно мият позора на виновните…

Коментари

КОВИД-иотска държава

Когато една Пандемия срине наличната под теб Държава, когато разбереш, че джи пи – пи си ар – направление – болница – не работи въобще, когато разбереш, че болниците у нас, почват да изнемогват половин година, след тези в Италия, Испания и Франция, тоест в това време у нас не е имало мислеща ДЪРЖАВА, и недай Боже, ако заболееш, така и ще си умреш, пред безпомощният личен лекар!.. Тогава се чувстваш пропаднал в Джурасик…

Коментари

Епидемия при управление чрез скандали... какво дължим медиците на обществото?!

След двумесечно отвращение от темата нещо пак ме предизвиква да пиша! Казвам го така както мисля, без да се съобразявам какъв анализ точно правя! Какво става в света и какво стана у нас?!

Коментари

Открито писмо на българските анестиолози до генерал В. Мутафчийски и НОЩ

При цялото ни уважение към Вас и личното Ви мъжество, както и към дейността на НОЩ в тези трудни времена, ние, спонтанна група български анестезиолози обединени професионално във Фейсбук, Ви молим да признаете своята грешка и да се извинете не толкова на нас, колкото на широката българска общественост за получилата се дезинформация.

Коментари

Не може да има здравна сиигурност без национална такава

На 22 март 2020 г ДЕНЯТ ЗАПОЧНАл с интервю на анестезиолога проф. д-р Олег Хинков по БНТ 1. Понеже и аз съм анестезиолог /малко по-стар от него/ много скоро телефонът ми загря. Мои близки, хора, които ме познават добре от 30-40 години и дори са ползвали медицинските ми услуги бяха потресени, че не са знаели толкова неща от специалността ни АР – анестезиология, реанимация и интензивно лечение…

Коментари

Агрономката Рилка за бялото брашно

Друго което искам да добавя, че в България от 2-3 години не се отглеждат типичните български сортове пшеница, от които са се хранили нашите баби и дядовци. А се отглеждат чужди хибриди, които дават високи добиви по 1000 кг/дка, с ниско качество, със сигурност са ГМО. Чуждите селекции бълват такива хибриди/забележете не сортове , а хибриди/. Сортовете могат да се размножават години на ред от семената на предходната реколта, а хибридите се разпадат за 1-2 години и тогава трябва постоянно да се купуват семена за сеитба. Чуждите селекции са като фармацевтиката , т. е. фабрики за пари- колкото по вече , толкова по добре за тях. Но когато нашите сортове дават по 500 до 800 кг./дка и кажат на селянина, че ако засее френски пшеници ще получи 1000-1200 кг/дка. , той ще ги сее, без да си дава сметка, че всяка година ще купува семена по 3000-4000лв/тон, докато българските са от около 500-600 лв/тон и ако си купиш тази година, семена нови ще ти трябват след 5-6 год.

Коментари

Писма от Рилка

Д-р Руйчев, макар и ваш пациент ще си позволя да ви посъветвам при лечението на хората да им препоръчвате следните неща:

  1. Да пият поне по 2-3 литра вода. Сутрин когато станат да пият по 0.5 л вода преди да са си измили зъбите. Действа като хомеопатия.
  2. Да се разхождат или да бъдат сред природата поне 1 ден в седмицата.
  3. Да не се хранят с готови храни.
  4. Да не ядат хляб и продукти от бели брашна.
  5. Да се зареждат с положителни емоции. Да не вярват всичко на лекарите, особено на тежките им диагнози. Да вярват, че докато човек е жив има решение.
  6. Да се обичат / да намерят кой да ги обича/ , за да подобрят химията и хормоните на организма си.

Хората са свикнали някой да им казва какво да правят, защото те отдавна са престанали да мислят-те са продукт на това време. И ако вие ги посъветвате, това ще им подейства като успокоение, като психотерапия и ще ги накара да вярват в своето изцеление. Смятам, че това е важно. Трябва да повярват, без вяра няма да се получи ефекта.

19.09.2015 год. С уважение и благодарност: Гр.Русе Рилка Игнатова

Коментари

Наръчник за дисковата херния и болест

Противно на широко разпространяваните представи за дисковата болест има няколко пункта, които за мен са особено важни. Те са изведени от собственото ми 30 годишно страдание и от практиката ми да лекувам такива хронични болки…

Коментари

Неочаквана кореспонденция

Казвам се Сема Рефат, студентка по фармация в университета във Виена.

Имам няколко въпроса за алтернативната медицина и като най-авторитетна личност за мен , се обръщам към Вас.

Силно се надявам да намерите време за моя имейл и да задоволите моето любопитство.

Коментари

Патологични портрети

Интересно, как няма синки по коленете при падане с такова тегло?! Има рентгенови снимки на стари компресионни фрактури /сплесквания на прешлените от остеопороза/. Известна болница предлага веднага да оперира гръбнака. Иначе можела да се парализира или напикава. Или и двете.

Коментари

Частно мнение за съвременната медицина

Изтича първото десетилетие на пост геномната ера без да знаем може ли с една дума да се определи каква е съвременната медицина.Каква: Напреднала? Могъща? Или техническа? Вероятно най-точният отговор е цивилизационна. Такава каквато е и цивилизацията ни…

Коментари [2]

Клиники за болката и специалистите в тях по света и у нас

През 50-те години на миналия век американският анестезиолог Джон Боника създава във Вашингтонският Университет мултидисциплинарен център за лечение на болката. На кръглата маса веднъж седмично заседавали анестезиолог, ортопед, неврохирург, интернист и психолог. Идеята била колективно да обсъждат “мениджмънта” или “справянето” с болките на отделни пациенти, като намислят най-подходящата лечебна стратегия за всеки от тях… Ефектът бил изненадващо добър.

Коментари

© ЕТ Painkiller Д-р Богдан Руйчев
Всички права запазени
BGtop.net